Kapitalismens væsen

I april måned blev Panama Papers lækket. Store kanoner, ja alt fra sportsstjerner til regeringsledere, har million-beløb stående i disse finansielle selskaber for at unddrage sig skattebetaling.

Magteliten og de unges rollemodeller er simpelthen kriminelle.

Så længe man ikke bliver opdaget, er det en naturlig adfærd for den herskende klasse.

Denne magtelite betegner de økonomiske svage i samfundet som nasserøve. Flygtninge udstilles som velfærdskriminelle. Reformer bruges til at dække over kapitalismens sande ansigt – udbytning af det arbejdende folk.

De, der flytter deres rigdomme til off shore konti, skal ikke kun ses som grådige uhyrer, men derimod som rationelle individer, der søger at beskytte deres rigdom. Det er selve kapitalismens væsen. Under kapitalismen kan man ikke smide de finansielle spekulationers snavsede badevand ud og beholde realøkonomiens sunde baby. Moral er ikke nok til at lave systemet om.