Kampen mod CETA fortsætter

Kommunistisk Parti i Danmark udtrykker sin fulde støtte og solidaritet til de partier og bevægelser, der kæmpede imod EU´s godkendelse af handelsaftalen CETA mellem EU og Canada.

  • 320.000 tyskere demonstrerede mod CETA og TTIP i september.
  • Det irske senat har anbefalet regeringen at stemme nej til CETA.
  • I Europa er der samlet mere end tre millioner underskrifter mod CETA.

I de europæiske lande er der ikke et flertal, der støtter aftalen. Derfor fortsætter kampen mod ratificeringen af handelsaftalen.

Kampen mod TiSA, CETA og TTIP handler om muligheden for at fastholde og udvikle demokratiet, arbejdstagerrettigheder, miljøbeskyttelse, offentlig velfærd, fødevaresikkerhed samt at forsvare fattige lande mod nye koloniale angreb.

For at intensivere kampen mod CETA, må der nu opbygge alliancer på tværs af grænserne for at forstærke den folkelige modstand. Fagforeningerne må aktivere deres medlemmer, så modstanden bliver så bred som muligt.

Nationalt må det sikres, at der ikke er 5/6 flertal i Folketinget for aftalen. Men det er dybt udemokratisk, at Folketinget vil stemme om en aftale, der har så vidtgående konsekvenser for befolkningen og vores land, uden at der har været ført en offentlig debat om indholdet og uden at offentligheden er blevet orienteret.

Kommunisterne kræver, at der udskrives folkeafstemning om tilslutningen til CETA, TTIP og TISA, og at Danmark stiller krav i EU om en folkeafstemning i EU’s medlemslande.